Mahtava arkkienkeli Samuel on rakkauden enkeli, joka auttaa sinua avaamaan sydämesi suurentamalla sisäistä rakkauden liekkiäsi. Hän täyttää sinut pyyteettömällä rakkaudella ja opastaa sinua ilmaisemaan rakkautta kaikenlaisen luovuuden välityksellä.

Hänen kaksoisliekkinsä Charity koskettaa sinua feminiinisellä lempeydellään, armollaan, myötätunnollaan ja empatiallaan. Yhdessä he keskittyvät avaamaan rauhantekijöiden, filosofien ja muiden korkeampien totuuksien välittäjien sydänenergiaa. He loihtivat rakkautta ja valoa taiteilijoiden, kirjailijoiden ja kuvanveistäjien sydämiin, kuten myös kaikkien niiden työhön, jotka tekevät työtä sydämestään. He saavat kaikentyyppiset luovat ihmiset ilmaisemaan työssään Kristustietoisuutta.

Arkkienkeli Samuel ja Charity tuovat mukanaan kolmannen säteen, joka heijastaa luovan, aktiivisen älyn vaaleanpunaista väriä. Se on pyyteettömän rakkauden säde. Ne, jotka edustavat tämän säteen ominaisuuksia, ovat omistautuneita, vilpittömiä, terävä-älyisiä, järjestelmällisiä ja heillä on rikas mielikuvitus. Ne, joilla tämän säteen ominaisuudet eivät vielä ole täysin kehittyneet, saattavat joutua työstämään itsessään uppiniskaisuutta ja hajamielisyyttä sekä harjoittamaan suvaitsevaisuutta ja maalaisjärjen käyttöä. Arkkienkelit auttavat heitä tässä.

He työskentelevät tiiviisti Serapis Beyn, kolmannen säteen mestarin eli chohanin kanssa, joka tuli alunperin Venuksesta planeettamme avuksi. Hän on ainoa ylösnoussut mestari, joka toimii Serafien, eli sanoinkuvaamattomien, luovuuden värähtelyä ylläpitävien, Jumaluutta ympäröivien olentojen kanssa.

Viikonpäivä, jolloin hänen energiansa heijastuvat Maahan voimakkaimmin, on maanantai.