Mahtava arkkienkeli Jofiel on viisauden ja valaistumisen enkeli. Hän ja hänen kaksoisliekkinsä Christine ammentavat viisautta Jumaluudesta. Kuten jo Christinen nimikin viittaa, hän on yhtä Kristustietoisuuden kanssa. Heidän tehtävänsä on kirkastaa ihmiskunnalle Säteilevien opetusten todellista merkitystä ja valaista korkeinta tietä jokaiselle yksilölle. He auttavat meitä saamaan yhteyden täydelliseen sielunsuunnitelmaamme. He vapauttavat suuria valovirtoja, jotka tulvivat ihmisaivoihin ja sulattavat kielteisyyttä.

Jofiel ja Christine ovat toisen, keltaisen säteen arkkienkeleitä. Keltainen on älyn väri, joka syvenee kultaiseksi avautuessamme yhä syvemmälle viisaudelle. He ovat erityisesti opettajien ja opiskelijoiden tukena kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissa ja auttavat meitä omaksumaan ja muistamaan tietoa, opiskelemaan ja läpäisemään kokeet.

Arkkienkeli Jofiel hallitsee kruunuchakramme avautumista, jotta voisimme saada yhteyden korkeampaan minäämme. Kruunuchakra on kuin tuhatterälehtinen lootuksenkukka pään päällä. Kaikkien terälehtien avautuessa voimme vastaanottaa enemmän jumalallista valoa. Kultainen kruunu, jota kantavat kuninkaalliset ja korkeassa virassa olevat, edustaa tämän chakran avautumista jumalyhteyden luomiseksi.

Arkkienkeli Jofiel työskentelee läheisesti mestari Kuthumin, toisen säteen tummansinisen aspektin mestarin eli chohanin kanssa. Toinen säde tunnetaan rakkauden ja viisauden säteenä.

Päivä, jona arkkienkeli Jofielin vaikutus on suurimmillaan, on sunnuntai, ja hänen henkinen asuinsijansa sijaitsee Kiinan muurin eteläpuolella.