Mahtava arkkienkeli Gabriel on sopusoinnun, kauneuden, puhtauden ja taiteen enkeli. Hänen kaksoisliekkinsä Hope on jumalallisen äidin puhdasta tulta. Hän on jumalallinen kipinä sydänkeskuksessamme, joka valaa meihin toivoa ja voimaa, jotta jaksaisimme jatkaa eteenpäin emmekä juuttuisi paikallemme.

Gabriel työskentelee puhtaassa valkoisessa valossa, joka on kaikkien säteiden pohjavire. Jos tarvitset puhdistautumista, voit pyytää, että saat nukkuessasi tai mietiskellessäsi käydä hänen henkisellä asuinsijallaan Mount Shasta -vuorella. Siellä hän kirkastaa energiasi ja vapauttaa sellaiset vanhat muistot, tavat ja uskomukset, jotka estävät kulkuasi. Hänellä on henkinen asuinsija myös Findhornissa, jotta hän voisi auttaa meitä puhdistautumaan ja heräämään henkisesti.

Gabriel auttaa meitä kehittämään peruschakraamme. Fyysisellä, kolmiulotteisella tasolla se on punainen ja hallitsee itsesuojeluvaistoa.

Arkkienkeli Gabrielin säde on neljäs ja hänen työparinsa, Paul venetsialainen, Shambhalan ylösnoussut mestari, hallitsee neljännen säteen smaragdinvihreää aspektia. Hänen tehtävänsä on auttaa meitä kokemaan taiteet ja musiikki syvemmin,

Hänen energiansa tuntuvat maailmassa voimakkaimmin perjantaisin, jolloin onkin otollisin aika pyytää häneltä apua ja saada yhteys hänen energiaansa.